Tento recept jsme přebrali od Helen Headleeové, která s ním získala druhou cenu na specializované gilroyské Česnekové kuchařské soutěži.
- 250 g bílého jogurtu
- 8 oloupaných česnekových stroužků
- 1 kousek čerstvého zázvorového kořene velikosti 2,5cm nebo 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 ½ lžičky mletého čili
- sůl
- 1 celé kuře nebo zhruba 1 kg kuřecích porcí
Česnek a zázvor jemně rozmixujte v trošce jogurtu. Pak do toho zamíchejte zbývající jogurt a přidejte pepř a sůl. Vzniklou směsí přelejte kuře a nechte přikryté v lednici marinovat přes noc, ideálně celých 24 hodin. Občas promíchejte nebo potřepejte. Pak opečte na otevřeném rožni nebo na grilu, případně v horkovzdušné troubě. Může se podávat jak teplé, tak i studené.